Krönikor

Gäckande livserfarenhet (28 juli 2017)
Vi äldre ska skilja på kunnande och livserfarenheter med lång cyklisk giltighet från de kunskaper och kompetenser som för oss är nya och helt nödvändiga i allas vår nutid.

Kreatima och Åhléns – hur svårt kan det vara? (9 april 2017)
…otaktiska intäktsåtgärder togs bort redan efter en enda dag under allmänhetens samfällda dom.

Robotsafari (8 febr 2017)
Robotarna går i separata kulvertar, lite som i Downton Abbey där tjänstefolket rör sig obemärkt i trånga korridorerna, bakom de salar och gemak som godsägarfamiljen bebor.

Acceleration i 71 år (22 jan 2016)
För oss 40-talister gav våra första barndomsberättelser bilder från en, med våra mått mätt, svunnen tid. Det handlade om Hästskjutsar, Jordbrukssverige, Ånglok och Tågresor med medhavd Matsäck. Men redan våra mor- och farföräldrar kunde liksom deras föräldrar – efter industrialismens genombrott – uppfatta stora skillnader i livsvillkoren under sin egen livstid. Och vi 40-talister upplever nu än snabbare tekniska och sociala förändringar än vad de upplevde.

De vakar över ängsälvorna (26 aug 2015)
Tidiga morgnar står de i morgondimman som lantbrukets fredliga fantasisoldater med vinterns foder säkert lagrat i sitt inre.

Tiden min feta accessoar  (18 nov 2014)
… om trenden att hälsa och kramas

La belle époque 2014   (22 mars 2014)
Räds inte humanism och existentiell problematisering – när musiker och textförfattare lyfter de svåra, dagsaktuella frågorna lyssnar väldigt många människor.

IRL-sommar   (21 juni 2013)
Den äldre generationens barndomsminnen har sitt ursprung i den fysiska världen, till skillnad från dagens unga som kan bygga upp virtuellt programmerade drömvärldar, som de i sin tur – i vuxen ålder – ömsint kommer att beskriva som sin ungdoms smultronställen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s