Artiklar

>>Alla artiklar – kronologiskt
>>Artiklar – kulturpolitik

Nedan artiklar i kronologisk ordning

Moskéer ska tvingas ha egna ansvariga utgivare (15 juni 2018 – Sourze)
Tiden är förbi när religionsfriheten var en till intet förpliktande portalparagraf. Vi måste nu försvara religionsfriheten med dess rättigheter och begränsningar så som den ska gälla i svensk kontext.

Dags för vägval i vilsen religionsdebatt (17 maj 2018 – Dagen)
Även den som vill visa ”förståelse för extremisters bevekelsegrunder” är skyldig att välja sida mot (eller för) olika former av teokratier och hierokratier.

Svensk religionsfrihet hotas av islamistiska grupperingar (24 jan 2018 – Världen Idag)
Vår svenska religionsfrihet styrs i sin praktiska tillämpning av rättigheter och skyldigheter. I Sverige gäller svensk lag.

Islam och UNESCO i öster – Kristendom och FN i väster (4 sept 2017)
UNESCO-text strider mot utgångspunkterna i FN:s allmänna förklaring.

Jag uppmanar Rogert Mogert (s): Utveckla Kungsträdgården – placera Appel´s IT-palats på Norrmalmstorg (17 aug 2017)
Klart att vi som IT-nation ska ha bra marknadsplatser för alla IT/Dator-konsumenter och -leverantörer. Men en IT-butik i vår citypark Kungsträdgården är fel

Det är skillnad på nyttig och onyttig konst (5 aug 2017)
Statstelevisionens kulturkritiker Dennis Dahlqvist råder politiker att på sjukhusen satsa på trädgårdar istället för konst.

Stefan Löfvens uttalande kan trigga islamister (27 juni 2017 – Dagens samhälle)En stat utan religionsfrihet är ett hot mot genuint övertygade religionsutövare och de som vill slippa religiöst påtvingade integritetskränkande normer.

Cheferna borde sitta max sex år (30 mars 2017 – Mitt i Stockholm)
Med 6-åriga förordnanden för verksamhetschefer kan politiken tillförsäkra sig självständig kultur- och konstnärlig professionalitet, kameral måluppfyllelse och nödvändiga politiska justeringar över tid. Kulturpolitiken är och ska vara en demokratisk balansakt.