Det handlar om politiska krafter som vill omdana Sveriges styrelseskick helt i strid mot vår svenska konstitution. Dags att punktmarkera Miljöpartiet i allmänhet och den nyvalda riksdagsledamoten Leila Ali Elmi, som jag erbjuder att gå i svaromål.

Två konkreta fall

SVT rapporterade före valet om MPs erbjudna röster till Moderaterna mot löfte om moskébygge. Saken avslöjades i tid. Detta sätter dock klanröstningens intåg i Sverige på kartan.

– De sa att församlingen är ungefär 4 500, och de skulle tippa på ungefär 3 000 röster, säger Stina Lundgren.

Men det är inte gratis. Stina Lundgren och hennes kollega blir i hemlighet erbjudna rösterna – i utbyte mot att Moderaterna ser till att församlingen beviljas bygglov till en ny moské.

– Vi var naturligtvis helt chockade. Vi hade inte räknat med att det här mötet skulle ha ett sådant uppsåt över huvud taget.

https://www.svtplay.se/video/19212475/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-avsnitt-18-1?start=auto

Lyckad klanröstning bakom MP-mandat i Riksdagen

Ledarsidorna beskriver klankulturens etablering och hur den i Sverige nyttjas också som partipolitisk kampanjresurs av Miljöpartiet .

Ledarsidorna: – – Miljöpartiets Leila Ali Elmi kom in i riksdagen efter en lyckad personvalskampanj i Göteborg. Elmis kampanj kretsade fokuserade på somalisk nationalism och att hon ska företräda det somaliska folket i Sveriges riksdag. – – -Valet av Elmi aktualiserar inte bara fenomenet med klanröstning. Den lyfter även upp andra företeelser som etablerat sig i Sverige.

https://ledarsidorna.se/2018/09/utan-klankultur-far-hederskulturen-svarare-att-sla-rot-i-sverige/

.