Etiketter

, ,

 

13. Vilket kön har du? Med kön menar vi könsidentitet, alltså det kön du själv känner dig som. ¤ KVINNA ¤ MAN ¤ ANNAT ALTERNATV ¤ VILL EJ SVARA

I en kundundersökning jag fått är fråga nr 13 tidsanpassad och politiskt korrekt formulerad ?!?

Vore intressant att se hur företaget kategoriserar sina kunder utifrån denna fråga för att anpassa varu- och tjänsteutbudet till sina kunder. Jag anar att de kör sitt gamla dataprogram och sorterar kunderna binärt – man/kvinna.

Men visst, att anpassa sig till allmänhetens språkbruk och verklighetsuppfattning är självklart ambitionen för marknadsförare i framkant. Juridiskt finns två kön – omsider måhända tre. I morgondagens enkäter kommer en fråga som denna, nr 13, delas upp i två delar: 13a) enligt bilden och 13b) vilket är ditt juridiska kön enligt ditt personnummer.

Kanske dags att också utvidga frågan om min ålder – jag som inte är så säker på att födelseåret i sig är karaktärsdanande.