”Watching the Moon at Night – om terrorism och antisemitism” får Västerås-premiär den 10 maj på Bio Elektra kl. 18.00

Visningen följs av ett samtal med filmens regissörer och författaren Gellert Tamas.
Den internationellt kritikerrosade svenska filmen „Watching the Moon at Night – om terrorism och antisemitism” av Joanna Helander & Bo Persson har visats i Sveriges riksdag, i Europaparlamentet i Bryssela och på filmfestivaler och andra platser i ett tiotal länder, från New York till Kraków, från Nice till Jerusalem.
Titeln kommer från en av de dikter som Nobelpristagaren i litteratur Wislawa Szymborska läste in för filmen.
Filmen väver samman erfarenheter från den samtida terrorismens offer med analyser från världsledande experter på terrorism och antisemtism — Walter Laqueur, André Glucksmann, Robert Wistrich m.fl
”En utomordentligt stark och storslagen film” skriver Walter Reich, tidigare chef för Holocaust museet, USHMM, i Washington D.C
I sin rekommendation av filmen skriver ordföranden i den Europeiska Filmakademin, Agnieszka Holland, att ”filmen berör vår tids viktigaste frågor och tvingar oss till eftertanke”. Terrorforskaren Magnus Norell skriver ”filmen kombinerar en djup kunskap om terrorism med en djup och känslig insikt om offrens situation – filmen bör visas för en så bred internationell publik som möjligt.”
Filmen har nyligen inbjudits till Moskva av människorättsorganisationen ”Memorial” och till Paris av Conseil Regional de Ile-de-France (Paris länsstyrelse) och ”Alliansen mot Terrorism” där den kommer att visas i mitten av juni.
Producerad av Kino Koszyk HB i samarbete med Film i Väst och med stöd av Svenska Filminstitutet.
Filmens hemsida: http://www.kinokoszyk.com/watchingthemoon/
För ytterligare information kontakta Bo Persson tel: 0768-327 455 eller kino.koszyk@gmail.com
KINO KOSZYK HB

mobil +46 768 327 455

http://www.kinokoszyk.com

”Watching the Moon at Night” visas i Västerås på Bio Elektra den Efter filmen samtal med filmens regissörer Bo Persson & Joanna Helander samt journalisten och författaren Gellert Tamas. Boka biljett på Elektra tel: 021-12 30 60.

http://elektrabio.se/watching-the-moon-at-night
”Watching the Moon at Night” will be screened in Västerås at Elektra Bio on May 10 at 18:00, followed by a talk with the directors of the film Bo Persson & Joanna Helander and journalist Gellert Tamas. Tickets at Elektra: 021-12 30 60