Etiketter

, , ,

Länk till SvTs regionala nyheter idag

På målningen avbildas tre unga män. Förutom 26-åringen kan man se ett porträtt av en man som mördades i en trappuppgång i Fittja, och den tredje är en man som dog i en motorcykelolycka. Alla tre dog mellan åren 2009 och 2013. Foto: SVT

Under fredag är det sista gången som Fittjaborna kan se väggmålningen som föreställer tre män som alla mist sina liv i förtid. Målningen kommer att ersättas med en ny som är gjord av mammor i området.

Rest in peace, ”vila i frid” står det med stora graffitimålade bokstäver på parkeringsgaraget i Fittja. En av männen sköts ihjäl av polis under ett rån mot en guldbutik i Södertälje, en annan blev mördad i en trappuppgång och den tredje mannen som porträtteras dog i en motorcykelolycka.

Ulf Lönnberg: Mångkulturellt centrum hyllar guldrånare

I ett samhälle där våldsverkare tillåts hyllas offentligt rubbas grunderna för ”sociala och kulturella faktorer som underlättar skapandet av ett långsiktigt hållbart samhälle” som MKC själva tagit som sin uppgift. (…med brevsvar från Botkyrka)

 

”I Fittja söder om Stockholm finns en fresk – på en kommunal garagevägg – av tre döda personer. SvT väjer i sin notis följande bildtext: ”På målningen avbildas tre unga män. Förutom 26-åringen kan man se ett porträtt av en man som mördades i en trappuppgång i Fittja, och den tredje är en man som dog i en motorcykelolycka. Alla tre dog mellan åren 2009 och 2013.” Bildens titel finns inmålad i motivet, den lyder ”Rest in Peace”. På SvTs foto är de inmålade namnen maskade.