Etiketter

, ,

Flertalet ledarskribenter skissar utifrån sina olika politiska preferenser på anmärkningsvärt likartade scenarier om hur Anna Kinberg Batra nu driver Sverige mot politisk kaos.

Genomgående leder deras spekulationer och spelteorier mot problem som onödiga politiska förskjutningar alltför nära nästa ordinarie val. Tiden tills dess sägs vara för kort för konstruktiv kursändring vare sig det handlar om ev regeringsombildning eller nyval.

Som bäst kan Anna Kindberg Batra ge Löfven smisk på fingrarna eller en plump i protokollet genom att regera vidare med oppositionens budgetbeslut fram till 2018, så som han inledde nuvarande mandatperiod.

Sammantaget överväger hinder som tidsbrist för konkreta reformer, risk för politisk kaos och ökat politiskt ljus Sverigedemokraterna mot det faktum att svensk politik i är passiviserad genom oppositionens ovilja att regera.

Analyser av sakpolitiska och ideologiska vinster och/eller förluster lyser med sin frånvaro.

Ingen problematiserar frågor kring medborgarnas ökade eller minskade tillit till demokratin, politiken och partiledarna.

Kring de frågorna återkommer jag. Tills dess; lästips
http://www.di.se/opinion/tommy-moller-m-beskedet-ar-logiskt/