Etiketter

, , , , ,

Igår meddelade Kommunal att de inte längre kräver vinstförbud för välfärdsföretagen och i förgår beklagade Mikael Damberg att man drar tillbaka hotet om att lagstifta om könskvotering i bolagsstyrelserna.

Stefan Löfven måste nu redovisa om och hur han själv ställer sig bakom de helomvändningar som hans interna maktutövare redan gjort. Tänker han driva frågorna långsiktigt med nya argument? Eller förmår han Sossekongressen att släppa de två frågorna för gott? Oavsett vilket får interna opponenter vittring på blodtörstig strid om socialismens postindustriella utopier.

Stefan Löfven får söka skydd och enighet kring årets skattehöjarambitioner. De som det knappast finns tidigare motsvarigheter till när det gäller att slå hårt mot företag och ägare. Alltså det mål som S + MP-regeringen nu driver.

Därmed står vi inför en välgörande ideologisk kraftmätning som ställer politiken på sin spets och vitaliserar den ideologiska debatten.

Dags för alla Allianspartierna och ta på sig den oppositionsroll som väljarna förväntar sig.

De oppositionsledare som vill regera – sen men inte nu- närmar sig likt Stefan Löfven den punkt då de själva måste välja sina sista strider.

Valet borde vara enkelt:

Fäll Löfven i samband med Vårproppen 2017