https://www.eventbrite.com/e/watching-the-moon-at-night-film-screening-tickets-23062389227

Titta på månen på natten  – trailer – en 90 minuters kreativ dokumentär med en personlig ton, tittar på modern terrorism och antisemitism. Filmad i sex länder, titta på månen på natten  focus på offrens erfarenheter och sammanställer dem mot synpunkter från internationella experter på detta område. Som ett resultat, att filmen går långt utöver den stereotypa uppfattningen av terrorism.

Festival of Tolerance i Zagreb.
Den kritikerrosade svenska långfilmsdokumentären “Watching the Moon at Night – om terrorism och antisemitism” av Bo Persson & Joanna Helander har blivit injuden till huvudsektionen av Festival of Tolerance i Zagreb den 9-15 april.

Festivalen som i år firar 10-årsjubileum uppmärksammar särskilt filmer som skildrar samtida antisemitism, xenofobi och flyktingsstuationen i Europa.

http://www.kinokoszyk.com/watchingthemoon/

För ytterligare information:

kino.koszyk@gmail.com

+46-768-327 455

Historiker Walter Laqueur, filosof André Glucksmann, historikern Robert Wistrich, advokat Anthony Julius, Memorial president Sergej Kovalev, författare och Dissident Vladimir Bukovsky, tjetjenska advokat Lidia Yusopova, Antropologen Joanna Tokarska-Bakir, Journalist Kostek Gebert, Dr Zudi Jasser med syriska bakgrund, iransk filosofen Ramin Jahanbegloo, ambassadör för kampen mot antisemitism Hannah Rosenthal och psykolog Henry Abramovitch, är bland filmens presenterade experter.