Etiketter

, ,

Konst i förbifarten
Titel:     Morgondagens Väder

Plats:    Stockholms Central

Verket är placerat i passagen mellan Centralhallen och KlaraTerminalen (foto: Ulf Lönnberg)

Avstressande, fantasieggande, informativt och vackert mitt i steget för alla som skyndar genom stan. Att med hemkänsla kunna röra sig snabbt ”inomhus” ger stark citykänsla. KlaraTerminalen/Centralen/Vasagatan/T-Centralen/Sergelplattan/Gallerian/NK/Mood bildar tillsammans ett optimalt sammanhang där man kan trotsa regn och snöblask och i princip genom att utnyttja förbindelserna i labyrinter och passager under tak.

Citykärnas alla businessfunktioner finns där allt från banker, special- och dagligvaruhandel till serveringar.

Vädrets växlingar tränger ner under markytan genom installationen Morgondagens Väder av konstnärsduon Bigert & Bergström. Verket Den är ett kluster av hängande atmosfäriska molekyler, var och en kopplade till en väderlekstjänst via internet, som ändrar färg beroende på kommande väder prognos. Läs om verket