Det påstås felaktigt att Kulturnämnden informerats om sexövergreppen mot flickor under festivalen ”We are sthlm” i Kungsträdgården.

ossmer

Per Ossmer (sd)

sds

Martin Westmont (sd)

Per Ossmer och Martin Westmont, Sverigedemokraterna,  skriver i debattartikeln ”Partierna i Stockholm kände till sexövergreppen” (Dagens samhälle 14 jan):

 

– att ”Det står klart att alla partier i Stockholms kommunfullmäktige förutom Sverigedemokraterna var informerade om sexövergreppen mot flickor under festivalen ´We are sthlm´ i Kungsträdgården.”

– att ”att kulturborgarrådet Roger Mogert säger att det framfördes en 10 minuters lång rapport om övergreppen under ett möte med Kulturnämnden.”

Jag kan meddela att någon sådan information gavs inte under den ovan angivna föredragningen.

Att Sverigedemokrater slarvar med källkritik för att vårda sin position som underdog förvånar mig inte.

mogert

Roger Mogert (s)

Men om Roger Mogert verkligen valt att vid något tillfälle efter Kulturnämndens sammanträde påstå att det just i den 10 minuter långa föredragningen om ´We are sthl´sades något om sexövergreppen mot flickor, vill jag få det bekräftat.

Falska påståenden i det offentliga samtalet för egen opinionsvinning slår förr eller senare hårdast mot avsändarna. Det gäller också Sverigedemokrater och Socialdemokrater i Stockholm.

Ulf Lönnberg
Kristdemokraterna
Ersättare i Kulturnämnden i Stockholm