Gruvarbetaren Jari Söyrinki efterlyser (Debatt i Aftonbladet idag) en ”ett partioberoende centrum för en landsomfattande valkampanj mot all sorts rasism”. Ett behjärtansvärt mål som Jari slarvar bort i samma andetag. Han ser rasism, främlingsfientlighet och politiska våldsverkare genom sina egna partiideologiskt färgade glasögon och avslutar: ”skydda arbetarrörelsen, mota extremhögern och peta alliansregeringen!” Inte mycket konsekvens i den föreslagna antirasistiska motkraften. Nej, Jari Söyrinki – du har redan slarvat bort din idé – lägg kraften på att att få dina egna parti- och fackkamrater på alla nivåer att verka för ett öppet och humant Sverige. Jag börjar på det praktiska planet – strax på väg till Kärrtorp för att manifestera mot rasism och främlingsfientlighet och markera mot maskerade vänster- och högerextremister med tillhyggen.