Uppföljning, uppföljning, uppföljning. I förstone ingen politisk kioskvältare men efter hand det enda konkreta leveranskvittot. Jag har sagt det förr och säger det igen – mer politiskt ansvarstagande i reformarbetet från ax till limpa genom kompetenta myndighetschefer. Ohörsamhet kan sitta i fler väggar än arbetsmarknadsverkets… ”Åtta satsningar har granskats. Bland annat handlar det om sådant som ”Lärarfortbildning”, ”Förskolelyftet”, ”Teknik för flickor” och ”Yrkesvuxsatsningen”, för att nämna några. Skolverkets utredare konstaterar att kommunerna använder sig väldigt olika av dessa statliga pengar. En del mindre kommuner har inte råd att skjuta till de pengar som krävs för att få ut tillskottet från staten, skriver DN. Andra kan sakna resurser och tid för att söka bidragen. Medan en del kommuner flyttar egna pengar från skolbudgeten när staten kommer med sitt anslag.” Pengarna når inte målet