Vecka 30 – 2013
Titel:          Motorväg
Konstnär:  Aston Forsberg
Plats:         Vid Landstingshuset i Stockholm
mvag55.jpg
Foto: Ulf Lönnberg
Verket är placerat vid entrén till Landstingssalen, Landstingshusets ”baksida”

Min kommentar:
Mjuk och spännande labyrint – tung stålkonstruktion, som jag uppfattar det. Min personliga referens till skulpturen är Vridande Moment som blivit Skärholmens signum. När jag passerar den på E4 eller Skärholmsvägen lite närmare intill ”rör sig kroken” och det går någorlunda bra att från bilfönstret med ögat följa figurens linje uppåt eller nedåt utan att ”tappa spåret”. Skulpturen Motorväg – bakom Landstingshuset – går jag runt och följer vindlingarna. Trots att Motorväg slingrar sig mer än Vridande Moment har de båda ungefär samma ´svårighetsgrad´.

Notera att bland Aston Forsbergs många verk finns också Omhändertagen.